Over domeinen

Net als dat u niet zomaar een bedrijfsnaam kiest, is een domeinnaam iets om goed over na te denken. Het is uw persoonlijke adres op het internet.

Een domeinnaam draagt, net als het ontwerp en de inhoud van uw website, bij aan uw imago. En natuurlijk niet onbelangrijk: de vindbaarheid online.

Slim kiezen

Als u kiest voor een domeinnaam waar bijvoorbeeld uw dienst en bedrijfsnaam in verwerkt zit, zullen mensen u sneller kunnen vinden dan bij een naam die los staat van uw activiteiten. Om een voorbeeld te geven: wij hebben voor de naam Nabu Cloudhosting gekozen, omdat Nabu de god is van schrift, wijsheid en het gewas. Daarbij zit onze dienstverlening (hosting) in de naam verwerkt: wij hosten immers websites, dns en bieden vps-systemen aan.

Naamopbouw

Een domeinnaam bestaat uit een drietal onderdelen. Uiteraard de naam, maar ook het voorvoegsel: www, ftp, of bijvoorbeeld mail. Dan nog het achtervoegsel: .nl, .be, .de, of bijvoorbeeld .com. Dit noemen we in jargon first level (.nl, .com), second level (de naam) en third level (www, ftp, mail). Nu heeft u daar in veel gevallen niet zoveel mee te maken, maar het kan wel handig zijn. U kunt bijvoorbeeld met het ‘third level’ locaties aangeven. Denk aan: office.nabucloud.com, of home.nabucloud.com.

Meer weten?

Wilt u meer weten over domeinen en de mogelijkheden die we u kunnen bieden? Kijk dan in onze database van meest gestelde vragen.

FAQ pagina

© 2016 NABU BV
 
email     support@nabucloud.com
E-mail support: op werkdagen binnen 8 uur
en op weekends binnen 24 uur
Volg ons op