ITC Recht

Wellicht bent u zich al bewust van de juridische kant die soms bij hosting komt kijken.

En wellicht vraag u zich af of u ook op dat gebied goed zit bij Nabu Cloudhosting. Dat is natuurlijk het geval. Wij vinden de privacy van onze klanten bijzonder belangrijk.

En om die reden hebben wij ook de juridische kant van hosting en de daaraan gekoppelde diensten serieus aangepakt. Wij gebruiken de dienstverlening van ICTRecht om een goede balans te vinden tussen de privacy van onze klanten en de verplichtingen van de wet waar wij uiteraard ook aan moeten voldoen.

Notice and takedown

Met de notice and takedown regeling van ICTRecht denken wij daarin een goede en duidelijke balans te hebben getroffen. Dat is wel zo prettig, zowel voor onze klanten als voor ons zelf, en daarnaast voor justitie en eventuele slachtoffers. Uiteraard hebben wij als dienstverlener op ICT-vlak ook te maken met regels en wetten. Waar wij – zoals het hoort – de privacy van onze klanten respecteren, zijn onze klanten vaak wel weer verantwoordelijk voor persoonsgegevens van anderen. En wellicht weten zij het niet, maar de wet stelt de verantwoordelijke verplicht om dit soort gegevens goed te beveiligen.

En dat gebeurt helaas niet altijd. Zij weten ook niet dat zij verplicht zijn om met ons afspraken te maken over het beveiligingsniveau. Gelukkig heeft ICTRecht ons hier wel op gewezen. En in overleg hebben zij bepalingen hiervoor opgenomen in onze contracten en voorwaarden.Dat mes snijdt aan twee kanten: wij brengen onze klanten op de hoogte van deze verplichtingen, waardoor zij weten waar ze aan toe zijn. En de bezoekers die persoonsgegevens achterlaten op de website weten dat er zorgvuldig wordt omgesprongen met deze gegevens.

Het internet staat niet meer in de kinderschoenen. De afgelopen jaren is er serieus gewerkt aan beveiliging van servers en zijn er ook goede, duidelijke afspraken gemaakt over beveiliging en verantwoordelijkheden.Wij werken om die reden samen met ICTRecht. Zij zijn gespecialiseerd in de regels en wetgeving op ICT-gebied. En daardoor kunnen wij van Nabu Hosting u beter helpen!

© 2016 NABU BV
 
email     support@nabucloud.com
E-mail support: op werkdagen binnen 8 uur
en op weekends binnen 24 uur
Volg ons op